hmm...dok mengire2...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Go Tiger!! Go Tiger!!

10 Tahun Sebelum Merdeka

To our future young leaders in Malaysia

Friday, May 25, 2012

INTP (Introvert, Intuition, Thinking, Perceiving) Engineer

Temperament: Intellectual
Population: Male 4%, Female 1%

likes solitude (suka menyendiri)


not revealing (pandai simpan rahsia)


unemotional (tak emosi)


rule breaker (tak suka terikat dengan peraturan)


avoidant (suka mengelak)


familiar with the darkside (boleh biasakan diri dengan suasana 'haru biru') **ye ke mksdnya gini?


skeptical (curiga)


acts without consulting others (bertindak maen ikot suke suki jer)






Fictional Characters: Data (Star Trek - species "Android")


wahahaaaa...android..android.......


guguguuuuuu....^_~

Thursday, May 24, 2012

Amblyopia - Lazy Eye

Lately mata sebelah kiri aku ada problem sikit. Cepat mengantuk & letih. Tak tentu masa, kekadang waktu siang kat ofis pong dia suka suki jer nak mengantok camtu..aku gosok-gosok mata, kasi urut sekeliling mate, dapat segar sekejap jer, pehtu ngantok balik..makin ditahan, bole sakit kepale weyhh...hukhukk @_@



Paling kalah time dok dalam air cond or dalam keadaan lampu oren macam dalam dewan hotel tu....mau nangis ahkak weyhhh huhuuu @_~



Sorang kawan FB aku advice suh p cek. Dia optician. Dia rasa aku bukan lazy eye, tapi maybe rabun jauh or astigmatism (rabun silau)



Rasenye macam ye jer sebab terperasan, ritu nak bace tulisan kat tv tak berape nak nampak...pelik jugak..hmmmm



Kalau diimbas semula, maybe sebab aku banyak gosok mata sebelah kiri ni kot...tu yang bentuk kornea boleh berubah....(ntah..main agak je ni..nak jadik macam ala-ala Criminal Mind tu...hmmmmm **perasan! ngok! :-p)




mmmm...bila gugel, nengok gambar kornea astigmatism ni tetibe terfikir, "kenape aku tak faham bab ni mase skul dulu ek? ape ke sengal da......haishhhh"



Selalu sangat bila gugel info bab-bab sains sekarang ni, kadang bole je faham, tapi asal aku susah sangat nak faham masa belaja Bio dulu ek???? ~_^



**tula Cik Kipas, berangan jeeeee mase kat kelas. Padan muke! toing! toing! @_@



Eh?? kalo dah rabon tu makne kate kene pakai spek la kan? vavavavaaaaa...........



.......................................



"taknaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkk!!!"



@_@



alamax! kit pale dah...hukhukk :(

Wednesday, May 23, 2012

Bertanggungjawab please......

Pengusaha busana muslimah bertanggungjawablah kepada terma 'muslimah' yang diterjemahkan kepada busana yang diperaga dan dijual.





 
Telitilah dengan sehalus-halusnya jenis kainnya, gaya potongannya, ketebalan materialnya, ukuran panjangnya, corak pada permukaan kainnya, jenis warnanya dan aksesori yang dipadan dengan busana tersebut.





Saya ikhlas memohon, usah jual terma 'muslimah' untuk menjadi pelaris.





so, sama-samalah kita cuba belajar untuk bertanggungjawab neh ^_^







Sumber dari facebook sis Mary Anni : https://www.facebook.com/maryAnni.M

Islam sangat rileks ^_^

Franck Ribery Seorang Muslim (SEBARKAN~)

Dia dikenali sebagai seorang yang santun, rendah hati, dan rajin melaksanakan solat lima waktu, tidak kira di mana pun dan pada keadaan apa sekalipun.


Peminat bola sepak dunia, tentu sudah tak asing lagi dengan nama Franck Ribery,(nama islamnya Franck Bilal Ribery) yang kini bermain di kelab raksasa Bundesliga (Jerman), Bayern Munchen.


Begitu juga, dengan mantan pemain terbaik dunia asal Prancis, Zinedine Zidane, Nicholas Anelka (Chelsea/Prancis), Frederik Kanoute (Sevilla/Mali), Khalid Bouhlahrouz (Sevilla), Zlatan Ibrahimovic (Inter Milan/Swedia), Eric Abidal (Barcelona/Prancis), Kolo Toure (Chelsea), dan Yaya Toure (Barcelona). Mereka adalah pemain bola sepak yang beragama Islam dan menjadi ayam tambatan kelab mahupun negara masing-masing.


Berbeza dengan pemain bola sepak Muslim yang lain, yang terlebih dulu memeluk Islam, Franck Ribery justeru memeluk Islam setelah bermain di kelab asal Turki, Galatasaray, pada 2005. Secara singkat, Ribery mengatakan, dia memilih ajaran yang dibawa Nabi Muhammad SAW ini kerana menemui kedamaian dalam Islam.


Baginya, Islam adalah sumber kekuatan dan keselamatan. ''Islam adalah sumber kekuatan saya di dalam dan di luar padang bola sepak. Saya mengalami kehidupan yang cukup keras dan saya harus menemukan sesuatu yang membawa saya pada keselamatan dan saya menemui Islam,'' kata Ribery.




Pasted link from: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=434378243241257&set=a.405254472820301.102495.405253092820439&type=1&theater

Monday, May 21, 2012

Dah Masuk Bulan Rejab Dah Ni...hohooo ^_^

malam ni 21 mei 2012. dah masuk 1 rejab 1433H dah..weeeeeeeeeeeee ^_^





Alhamdulillah masih dipanjangkan umur...kalau tak sedar-sedar lagi tu tak taulah nak kate hape..(aduss!! toing! toing! @_@)





kepada diriku dan kengkawan sume, mehla same-same menjadi lebih baik dari yang sebelum-sebelum ni...




contohnya macam ni ha...


hehee...ni pong sebagai persediaan untuk Ramadhan nanti ;)



yela...nanti takdela kepanasan @ kerimasan bile kene pakai telekung untuk wat solat terawih tu hehee ^_^



erkkk...





alamax!!...korang! pose dah ganti belom? hohohoooo :-$


Sawang Kuase 83..

walawehhhhhhhhhh....bersawang gilerrr!!!






hush! hush!!! @_@





Gamba di atas takde kene mengene pong...sajeje...^_@

Followers